Navigációs hivatkozások átugrása
Home
Dokumentumok
Szakismertető 
Intézet neve: Matematika és Fizikai Intézet
Kapcsolattartó:  Dr. Nemes József
Telefon: 94/504-455
E-mail: njozsef@ttk.nyme.hu

A képzés általános célkitűzései:

A terméktervező mérnök közvetlen munkatársa, a megfelelő mélységű terméktervezésre vonatkozó műszaki, informatikai és számítógépkezelési ismeretei, továbbá menedzsment és idegennyelvi ismeretei birtokában műszaki ügyintézői feladatokat lát el. Többek között: - Közreműködik a rendelések, beszerzések, értékesítések lebonyolításában. - Döntéselőkészítéssel segíti a menedzsmentet. - Terméktervezésre vonatkozóműszaki, gazdasági feladatokat végez. - Kommunikációs, marketing és PR tevékenységet végez.

A képzésről:

A képzést sikeresen elvégző hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy bizonyos tantárgyaikat későbbi, alapszakon végzett tanulmányaikba beszámítsák. A szakképzés elméleti és gyakorlati tárgyai: gazdasági, vállalkozói, munkajogi ismeretek; munka-, környezet- tűzvédelmi- és biztonságtechnikai előírások. Menedzsment, marketing; integrált termékismeret, műszaki dokumentációk, számítógépes felhasználói programok.

Szakirányok:

A Kereskedelmi menedzserasszisztens elágazása a Terméktervező műszaki menedzserasszisztens. A képzés maga specializációnak tekinthető. Szakmai követelménymoduljai: ügyviteli, irodatechnikai, kommunikációs ismeretek; marketing és PR alapismeretek;  a beszerzés és az értékesítés előkészítése, megszervezése; terméktervezésre vonatkozó műszaki, gazdasági feladatok; terméktervezésre vonatkozó informatikai és számítógépkezelési feladatok

Képzési idő: 

 4 félév

Továbbtanulási lehetőségek a képzés teljesítése után: 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Kar Gazdálkodási és menedzsment BSc szakos nappali és levelező tagozatos képzésének keretein belül biztosított.

Karrierlehetőségek a képzés teljesítése után:

Terméktervező mérnök szakmai irányítása mellett végzi feladatait a terméktervezés során. Részt vesz egy -egy termék arculat- és formatervezésében. Ha eszközök előállítása a feladat, akkor műszaki megoldásokat keres és vázlatokat készít. Felkészültségével hozzájárul a terméktervezéshez kapcsolódó gazdasági számítások elvégzéséhez, a terméktervezés előkészítéséhez és részt vesz azok végrehajtásában.