Navigációs hivatkozások átugrása
Főoldal
Bemutatkozás
Hírek, aktualításokExpand Hírek, aktualítások
EseményekExpand Események
Felvételizőknek
HallgatóinknakExpand Hallgatóinknak
Képzések
Kutatás
Munkatársak
Dokumentumok
Képcsarnok
Kapcsolat

Jövőképes képzés a Matematika és Fizika szakon

 A Matematika és Fizika képzésben résztvevő hallgatók azok közé tartoznak, akik a legnagyobb eséllyel találnak munkát képesítésük megszerzése után. Az ügyesebb hallgatók már szakmai gyakorlatuk során megalapozhatják karrierüket, így teljes biztonsággal léphetnek tovább  MSc képzésre vagy helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon!

A pedagógus pályán is egyre nagyobb a kereslet a természettudományos tárgyakat oktató tanárok iránt. A matematika- vagy fizikatanárként végzett hallgatók elhelyezkedése a legbiztosabb.

A matematika szak célja olyan matematikai ismeretek közvetítése, amelyek előkészítik a két éves egyetemi mesterszak tanulmányait. A három éves alapszak alapokleveles matematikus képzettséget ad matematika tanári szakiránnyal, amely biztos alapokat nyújt a matematika tanári diploma elnyeréséhez. A karon végzett matematika szakos hallgatók jelentős számban helyezkedtek el a pedagógus pályán kívül is, elsősorban a pénzügyi, banki szférában, ahol elemzőképességüket, modellalkotási képességüket és matematikai ismereteiket jól tudták hasznosítani.

A fizika alapszakon olyan alapdiplomás (BSc) fizikusokat képzünk, akik a megszerzett ismeretek birtokában tanulmányaikat a képzés második ciklusában - különböző természettudományos MSc szakokon (mérnöki, tanári, kutatói) - folytatni tudják. Általános műveltségük, természettudományos szemléletmódjuk képessé teszi őket arra, hogy ne csak szakfizikusként vagy fizikatanárként helyezkedhessenek el, hanem tudományos kutatóintézetekben szakemberként, ipari vállalatok fejlesztő- és minőségvizsgáló részlegeiben magas szintű tudományos segéderőként, illetve gyártási folyamatot szervező-irányító középvezetőként is.